Skär säkert med rätt teknik och verktyg

VI HJÄLPER ER ATT HITTA RÄTT KNIVAR SOM PASSAR JUST DET NI SKÄR

På majoriteten av alla industrier används handkniv för att öppna kartonger, skära plastband, film, papper etc etc. Det finns egentligen ingen anledning längre att använda farliga handknivar då det finns lika bra säkra knivar där man inte riskerar att sin personal skär sig.

Att gå över från traditionella knivar så som täljkniv, mattkniv och brytblad till säkerhetshandkniv ska vara smidigt. Vi kan säkert skärande och vill hjälpa er att hitta rätt för en varaktig lösning med målet att eliminera era skärskador! Kontakta oss så bokar vi in ett besök, vi väntar på ert samtal!

Kolla in vårt sortiment av säkerhetshandknivar!

 

 

 

Är det okej att behöva skära sig på arbetet?

 

På många arbetsplatser där man frekvent använder handkniv är det accepterat att få små och ibland stora skärsår på händerna. Det är också vanligt att det först är när något riktigt allvarligt händer som problematiken tas på allvar. Det är enligt oss inte okej att behöva vänja sig vid att skära sig lite då och då på jobbet eller att riskera en allvarlig skärskada.  Skärskador är en av de vanligaste förekommande arbetsskadorna. Arbete med eller i närheten av traditionella handknivar medför stor risk att skära sig eller en kollega som står nära. En allvarlig skärskada kan ge stora konsekvenser för den drabbade och påverka livskvaliteten och arbetsförmågan kraftigt.

Men att skära utan risker, är det möjligt? Det kan tyckas vara något av en motsägelse men med hjälp av innovativa säkerhetshandknivar är det idag verklighet. Det är enkelt att skapa en tryggare arbetsmiljö, så varför inte testa ni med?

Slice

Slice keramiska knivar är senaste steget i utvecklingen av säkra skärverktyg med devisen att det är bladet och inte handtaget som skär dig. Slice har tagit fram ett patenterat”finger-friendly” blad som man kan ta på med fingrarna utan att skära sig. Ett keramiskt blad är otroligt hårt men inte fullt så vasst som ett nytt metallrakblad. Ofta behövs inte ett supervasst blad, då fungerar det lika bra med ett hårt, lagom vasst Sliceblad. En stor fördel, förutom att bladen inte är farliga att ta på, så håller bladen skärpan runt 11 gånger längre än ett metallblad vilket undviker frekventa bladbyten. Slice har tagit fram knivar med varierande design och funktion och nyheter väntar även till hösten. Gör som så många andra, satsa på säkerhetshandkniv där både blad och handtag är designat för att skydda era medarbetare!

Martor

1976 tog MARTOR fram den första TÜV-certifierade säkerhetskniven i världen till marknaden – med automatisk bladindragning. För att öka skärsäkerheten ytterligare togs knivar med ytterligare säkerhetsmekanismer fram, samt knivar med helt dolda blad. MARTOR var pionjärer inom området och är idag tack vare sitt breda sortiment och höga kvalitet ledande i Europa på säkra skärverktyg (med metallblad). För att underlätta att identifiera den kniv som passar just er har Martor tagit fram tre säkerhetsnivåer, Secumax, Secupro och Secunorm.